Event Mock Img

Маємо питання… до 13Partners

15.01.2024

JBO Marketing

Сходили на каву з нашим другом – засновником крипто нетворку 13Partners Максом. Зазвичай ми з Максом та його 12 друзями Оушена збираємося, щоб влаштувати зарубу в доті. Сьогодні привід не такий серйозний, але збіса цікавий. Макс розповідає про офіс 13Partners з серіалу Silicon Valley, розказує, як протестувати трафік і знайти справжні «алмазіки», наводить 13Причин, чому (не) варто створювати власну партнерку, і дає поради, як вийти на новий рівень доходу в афілейт бізнесі.

-Привіт, Максе!👋 Раді можливості поспілкуватися з фаундером такого успішного бізнесу, як 13Buyers і 13Partners.

-Привіт! О так, ми такі.

-Як у вас справи? Де можна побачити 13Partners найближчим часом?

-Справи СУПЕР... Я сьогодні спеціально для вас такий гарний, у футболці DG. 

-Ми оцінили. Спеціально купив?

-Не скажу.😅

-Точно спеціально.

-Ай все. Треба було одягати мерч 13Partners… Так, де нас можна побачити? Ну, якщо конкретно мене – можете мені просто написати й домовимося.😎

-Так ми вже...😉

-Добре, якщо серйозно, 13Partners – завжди на всіх афілейт івентах. Нові знайомства, нові партнери, багато різної корисної інфи. Ловіть нас на Affiliate World Dubai у лютому 2024.

-Оке, тоді наступного разу – зустрінемося там. Ну що, почнемо з самого початку? Як ти попав у арбітраж?

-О, це було давно. Як і більшість арбітражників, попав випадково. Почав займатися таргетом, за місяць познайомився в даркнеті (ха-ха, жартую) з одним байєром, допоміг йому з рекламою, а в нього був знайомий HR з Ніагари. І я почав там працювати. Потім багато компаній поміняв і нарешті створив власну команду.

-Розкажи, будь ласка, детальніше про свій шлях, як все дійшло до 13Partners, як ви зростали? 

-Спочатку була команда байєрів 13Buyers, а партнерка 13Partners з’явилася тільки у квітні 2022 року. Ми з моїм другом Шинобі (Богдан) зняли будинок і почали працювати над 13Partners 24/7. Кожен відповідав за свою конкретну нішу. Наприклад, я – за перемовини з партнерами й критичні ситуації, бо мав досвід у бізнесі. Шинобі – за креатив, за листування з партнерами, за навчання наших співробітників. Ще один наш друг Моріарті (Андрій) – за технічну складову. І все, пазл склався, ми успішно потрапили на ринок. Плюс у нас дуже кайфовий вайб команди. Ми з Шинобі та Моріарті зняли будинок, жили й працювали там. УЯВИ, ТИ ВЛАШТОВУЄШСЯ НА РОБОТУ, ПРИЇЖДЖАЄШ НА ОФІС У ТРИПОВЕРХОВИЙ БУДИНОК, ДЕ ЖИВУТЬ ТВОЇ КЕРІВНИКИ. ВИ ДІЛИТЕСЬ РІЗНИМИ ІДЕЯМИ, ВИГАДУЄТЕ РАЗОМ ЩОСЬ НОВЕ, ТУСУЄТЕСЬ. Це дуже класна атмосфера, у яку всі швидко вливаються.

-Трошки нагадує серіал Silicon Valley.🙂

-Є таке. Це як така дитяча мрія, яка втілюється в дорослому віці: працювати всім разом, грати в ігри на компі разом…

-А звідки назва 13Partners? Чи дійсно вас 13?

-Колись я публікувався на CPA.RIP під ніком MS13buyer. MS – це мої ініціали. 13 – моє щасливе число. Виявилось, що в цій сфері, коли тебе хтось запам’ятав, ти стаєш заручником свого нікнейму (але мені мій подобається), всі тебе знають саме під ним. Плюс MS13 – співзвучно з назвою однієї агресивної американської банди, це прикольно. Потім я придумав 13Buyers, бо число 13 в багатьох у сфері вже асоціювалось зі мною. 13Partners придумав Шинобі за прикладом 13Buyers. Логіка неймінгу в цілому зрозуміла, це вже про нашу айдентику і впізнаваність. Тепер ми можемо хоч барбершоп відкрити, назвати 13barbers, і всі будуть знати, що це ми. У Києві є заклад Suite 13, ще є 13 Hotel. Мене часто питають, чи ходжу я туди, чи маю до них відношення.😁

-А я ще знаю 13PERFUMES. Це часом не ви?😜

-Ну звісно ми!

-Ха-ха, зрозуміла. Наступне питання таке: чому обрали саме крипту?

-Гарне питання. Я починав з крипти. На мою думку, логічно вкладати гроші в той напрямок, який приніс тобі перші прибутки. Я вже мав експертність в цій сфері, плюс завжди було куди зростати. Я не вважаю, що ми вже настільки розвинені в цьому напрямку, щоб пробувати іншу вертикаль. КРАЩЕ БУТИ ПРОВІДНИМ ЕКСПЕРТОМ В ОДНІЄЇ ВЕРТИКАЛІ, НІЖ РОЗМІНЮВАТИСЯ НА БАГАТО РІЗНИХ. Зараз у нас 5 років експертизи в крипті. Дуже класно бути овнером, який сам заливав, був афом, продавав на нетворку, тобто знає всі бізнес-процеси.

-Взагалі зараз на ринку багато партнерок, і всі хочуть відкрити свою, щоб ухопити шматочок цього пирога. Чи перевантажений, на твою думку, ринок? Як справляєтеся з великою кількістю конкурентів?

-У НАС НЕМАЄ КОНКУРЕНТІВ, У НАС Є ПАРТНЕРИ.

Конкурентів на нашому ринку для мене не існує. Це величезна галузь, де кожен може зайняти свою нішу. В ОСНОВНОМУ, НОВІ КОМПАНІЇ – ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ ПРОТЕСТУВАТИ НА НАШИХ СТАРИХ БРОКЕРАХ ЯКИЙСЬ ТРАФІК. ЧАСОМ СЕРЕД ГРУДИ КАМІННЯ ЗНАХОДИТЬСЯ СПРАВЖНІЙ АЛМАЗІК.

Ми не цураємося нових компаній, я не вважаю, що ринок переповнений. Він переповнений тільки для тих, у кого недостатньо експертності, для тих, у кого немає своєї унікальної торговельної пропозиції. У партнерських мереж чудові перспективи на глобальному ринку. Кожен візьме свій шматок пирога, якщо знає, як це зробити. Ми завжди готові допомогти новим партнеркам. Це відбувається так: два тімліда зустрічаються за пивом, спілкуються, дають поради одне одному, ніхто нікого не топить.

Ще хочу застерегти тих, хто запускає власний нетворк. В чому парадокс своєї партнерки? Ти не заробиш більше 7-10 к $ без масштабування. А чим більше масштабування, тим більше відповідальність. У моменті буде прикладено багато зусиль, які можуть не принести плодів. ТЕБЕ БУДУТЬ БАГАТО ФРОДИТИ, ШЕЙМИТИ. ЦЕ ВАЖКИЙ ШЛЯХ, ДЕ МОЖНА ЗЛИТИ СВОЇ ГРОШІ Й РЕПУТАЦІЮ.

Але якщо маєш власних 5-7 брокерів, не сильно публічних, про яких мало хто знає, маєш потрібний досвід і знання, пробуй.

-Який прогрес у 13Partners з моменту створення, наскільки ви зросли? З якими челенджами зіткнулися?

-Зараз нетворку приблизно 1,5 року. За цей час ми виросли з 3 овнерів – мене, Шинобі й Моріарті – до 28 постійних робітників. Вкладали багато часу та ресурсів в навчання й розвиток команди. Скоріше за все, 13Partners не існувало б, якби я не збанкрутував після початку повномасштабного вторгнення. У мене тоді було багато часу й бажання вкладати сили та енергію в нетворк. 

-А як залучали перших партнерів до 13Partners? 

-Завдяки тому, що на той момент я вже був в цій сфері 3 роки, у мене було багато референсів. Я просто взяв всіх тих брокерів, яких колись заливав з баїнгу. Тобто у мене вже була клієнтська база, і я просто залучив її до 13Partners.

-А як ви менеджите відносини з партнерами? Чи бувають конфлікти, як ви з них виходите?

-Так, конфлікти є. Наша компанія – це наша родина. Ми дозволяємо нашим співробітникам не продовжувати спілкування з людьми, які їм не подобаються, які дозволяють собі зайве, які хамлять. Ми більше не про гроші, а про душевний стан і атмосферу в компанії. 

А ще деякі партнери ображаються через нашу прямоту. НАЛИВ КЛАСНО – 13PARTNERS БУДУТЬ ГОВОРИТИ ПРО ТЕБЕ ЯК ПРО БОГА ТРАФІКУ, НАЛИВ ПОГАНО – ОЦІНКА БУДЕ ПРАВДИВОЮ, БЕЗ ПРИКРАС. Якщо нам залили поганий трафік, якщо брокер поводиться непрофесійно, ми дамо відповідний референс, ми не будемо говорити неправду заради продовження угоди, бо справедливість – це важливо. 

-Зрозуміла, але є питання. Ти кажеш, що ви не про гроші, але будь-який бізнес – це в першу чергу про гроші, бо інакше він приречений на провал. Ти з цим не погоджуєшся?

-Погоджуюсь, але для нас гроші на другому плані, не на першому. У кожного з фаундерів є окремі бізнеси, які також приносять дохід. 13Partners – це більше про кайф роботи в цій сфері. Плюс кожен з нас добре знає свою справу, має голову на плечах, а коли є голова на плечах – гроші завжди будуть.

-Це можна одразу на цитату в інстаграм.😌 А були такі конфліктні ситуації, після яких ви припиняли співпрацю з партнерами, а потім це вирішувалося, і ви знову починали з ними працювати?

-Було таке. Наприклад, були кейси, коли нам не хотіли виплачувати гроші. Але потім ми спокійно сідали, обговорювали ситуацію та за підсумком приходили до спільного знаменника. БІЗНЕС – ЦЕ ПРО ВМІННЯ ДОМОВЛЯТИСЬ.🤝

-Згодна. На цьому можемо завершувати. Останнє питання. Які поради можеш дати вебу соло, який відчуває, що досяг стелі, і хоче вийти на більший прибуток?

-О, це легко. Ви заробляєте гроші не за свої знання, а за ту відповідальність, яку готові на себе взяти. Якщо ви спираєтеся тільки на знання, то рано чи пізно досягнете стелі. ХОЧЕТЕ ЗАРОБЛЯТИ БІЛЬШЕ? БЕРІТЬ БІЛЬШУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ – СТАВАЙТЕ КЕРІВНИКОМ. Збирайте власну команду, беріть учнів, працюйте з партнеркою, відкривайте власний нетворк. Ваші прибутки залежать від того, скільки людей під вашим керівництвом. Допустимо, людина працювала соло без перерви, заробляла $10к, а зараз вона має двох працівників, які приносять кожен по 3к. Так, спочатку ви будете заробляти менше, але у вас буде більше вільного часу. Так, ви ризикуєте своєю зарплатою, ризикуєте відповідальністю, вам треба постійно контролювати процес, але працювати самому – не треба. Стеля тільки в тому, скільки ви готові вивезти працівників. Далі – диверсифікація та масштабування.

-А якщо людина не готова брати додаткову відповідальність? Можливо, варто спробувати нові джерела трафіку, поекспериментувати з ГЕО?

-На мою думку, афілейт маркетинг – давно вже бізнес, а не тємка. Не треба шукати золотий грааль. Під час золотої лихоманки заробив тільки той, хто продавав лопати. ТЄМКА ЗАКІНЧИЛАСЬ, ЗАРАЗ ЦЕ ПРО БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ. Устаканились в ніші крипти, устаканились в ГЕО Австралія – продовжуйте з цим працювати. Шукайте нові підходи, але в Австралії.

-Клас! Дуже дякую за розмову, було супер цікаво та продуктивно! Так давно не бачились, треба частіше зустрічатися.

-Я вже казав: пишіть, приїжджайте в Київ – домовимося хоч завтра. Дуже радий був зустрітися і поспілкуватися.

-Ну все, тоді чекай, ловимо на слові. Па-па!👋